Lymfesystemet renser kroppen for affaldsstoffer. Mange kommer ikke af med affaldsstoffer pga. stress og stillesiddende arbejde. Korrekt vejrtrækning er nøglen til at aktivere lymfesystemet.
Full Body Service massage aktiverer lymfesystemet og udrenser kroppen | Bandholm Hotel Wellness

Lymfesystemet - en del af kroppens immunforsvar

Hovedpine, ømme og stive muskler og led, samt tendens til blå mærker eller en uren hud, er bare få af de symptomer der kan opstå, hvis lymfesystemet ikke får lov til at arbejde optimalt. Lymfesystemet er en del af kroppens immunforsvar. Det har bl.a. til opgave at rense kroppen for overflødige affaldsstoffer. Mange har et stillesiddende arbejde og ikke har lært at modvirke stress. Begge faktorer der påvirker lymfesystemets funktion og arbejdsopgave. 

Stress og stillesiddende arbejde

Stress i korte perioder er fint og sætter blot blus under os, mens langvarig stress giver et permanent spænd i kroppen. Stress påvirker binyrer til at pumpe adrenalin ud i kroppen, så vi er i en "kæmp eller flygt"-tilstand, Stress flytter vejstrækning fra maven op i brystet, blodtilførslen reduceres til hjernen og går i stedet til de store muskelgrupper, og al vedligeholdelse af kroppen går på vågeblus, fordi vi er i en kampposition. 

Sådan er situationen for rigtig mange i forbindelse med deres arbejdsdag, blot er der ikke en virkelig kamp eller flugt, hvor kroppen får brugt disse stress hormoner. I stedet oplagres disse stoffer i kroppen og skaber en syre- og krystalophobning i kroppen. 

Vejrtrækning er nøglen til at aktivere lymfesystemet

Løsningen er nærmest ufattelig enkel og virkningsfuld.

I stedet for den stressede, korte og spændte vejrtrækning i brystet, skal indåndingen ske gennem næsen, helt ned i maven, og med et mærkbart tryk på tarme og blære. Herved virker lungerne nu bogstaveligt som et stempel, der trykker og aktiverer både lymfesystemet og tarmfunktionen. Mange lider af en doven tarm hvor fordøjelsen er træg og langt over de maksimale 18 timer. Hvis fordøjelsen er for langsom, optager tyktarmen mange flere affaldsstoffer, der igen skal fjernes af lymfesystemet, som er kroppens renovations-system. Udåndingen er vital for, hvordan den påvirker kroppen til at kunne afstresse. Udåndingen skal ske som et "suk" helt nede fra maven uden at støde luften ud eller presse den sammen i halsen.

At lære at trække vejret rigtigt

Under behandling erfarer langt de fleste, at de helt har glemt hvordan, man trækker vejret helt dybt ned. En behandling kan ofte starte med at trykke på eksempelvis "musetaste"-musklen. På en smertetærskel fra 1-10 er det let at få et højt udslag her. Men, med blot 8-10 korrekte vejstrækninger er smerterne stort set altid borte. Det overrasker i den grad de fleste, at en så enkel ting som en korrekt vejrtrækning kan have så stor indvirkning på kroppens tilstand. Mange udbryder spontant, hvorfor er dette ikke kendt af alle, hvorfor ved folk ikke dette? Det kan lyde let og enkelt at trække vejret rigtigt, men mange skal have hjælp og guides i 15-20 minutter før der er "hul igennem", og slippet er rigtigt. Så indtræffer afslapningen omgående, og hele det primære spænd lægger sig til ro.

Nu er det enkelt at forsætte en behandling med langt større effekt, fordi det er personen selv der "omprogrammerer" centralnervesystemet til at slappe af. Når det først er lært, kan de fleste slet ikke forstå, hvad de gjorde før.