Bandholm hotel Bandholm i 1800 tallet Bandholm hotel fra havet Bandholm hotel i 1800 tallet

Hotellets historie

Lidt om Bandholm og hotellet

På Lolland - tæt ved Knuthenborg Safaripark - i byen Bandholm, finder I vores hyggelige gamle hotel. Bandholm er en dejlig lille by med sine traditionelle, gule huse. Det er her de fleste ender deres tur i Knuthenborg Safaripark med udkørsel ved Bandholm Porten. Så kig forbi og nyd fx vores udendørs terrassecafé med udsigt over Smålandshavet.

Med stranden og havnen som naboer er Bandholm Hotel et ideelt overnatningssted, og der er mulighed for afslapning, badning, sejlads og lignende.

På hotellet finder du om sommeren - foruden caféen med havudsigt - en butik med gamle svenske møbler og brugskunst. Der er også en wellnessafdeling, og i haven er der en dejlig legeplads til børnene samt skaterrampe og beachvolleybane. Om vinteren kan man fortsat nyde et ophold i Bandholms smukke omgivelser. Hotellet har også en skøn restaurant med ild i pejsen, hvor I kan bestille gode danske retter, lækre desserter eller måske en frokostplatte.

Fra Bandholm er der daglige færgeafgange til Askø/Lilleø, hvor man kan opleve livet på et par af Danmarks mange små øer. Bandholm Hotel er en god base, når I skal ud og opleve Lolland-Falster.

Du er altid velkommen til at ringe | 5475 5476

Lidt om byens og hotellets historie

Bandholm Hotel har afsæt i det liv, der gennem tiden har været i og omkring Bandholm by, hvor havnen har været det naturlige knudepunkt helt siden Middelalderen. Den oprindelige gamle gæstgiveri blev kongeligt privilegeret i 1692.

I midten af 1800-tallet var der en opblomstring af byen på grund af den udskibning af korn og andre landbrugsvarer, som fandt sted. En opblomstring som i dag måske er lidt svær at få øje på, men som har været med til at give byen og hotellet sin særlige identitet og romantiske tilsnit.

Da byen var på sit højeste rummede den 53 forretninger. Der var flere banker, tre købmænd, flere skræddere og i øvrigt to hoteller, hvoraf Bandholm Hotel ansås som det fornemmeste og mest agtværdige. Derudover var der ned gennem Havnegade flere store kornmagasiner, hvoraf Hvedemagasinet i dag er et fint bevaret eksempel, som absolut er et besøg værd.

Bandholms historie er også tæt knyttet til Knuthenborg, som har besiddet det meste af byen, herunder havnen, som godset stadig ejer sammen med flere af byens ejendomme. Knuthenborg har desuden i en længere årrække ejet Bandholm Hotel og således også i 1886, da den nuværende fornemme hovedbygning blev opført. En by og et hotel med masser af historie. 

Fra Bandholm er der daglige færgeafgange til Askø/Lilleø, hvor man kan opleve livet på et par af Danmarks mange små øer. 

Bandholm Hotel er en god base, når I skal besøge Lolland-Falster.

Oplev Lolland og Falster

Der er et væld af spændende seværdigheder på Lolland - Falster, både for børn og voksne. Vi ønsker på en særlig måde at fremhæve de større attraktioner, som Knuthenborg Safaripark, Museumsbanen, Middelaldercentret, Fuglsang inkl. kunstmuseet, Pederstrup Herregårdsmuseum, Lalandia, Maribo Sø-området, Nakskov Fjord samt øerne Askø, Fejø og Femø. Inkluderer vi Møn, må Møns Klint selvfølgelig med. En oversigt over oplevelser på både Lolland, Falster og Møn finder du HER.