Huden har så mange spændende funktioner, men særligt spændende for
hudplejeemnet, er det, at den fortæller om vores livsstil.

Huden beskytter kroppen

Huden er ikke kun vores ydre, der gerne må se pæn ud, men er jo faktisk kroppens største levende organ, der med sin lipid- og keratinbarriere blandt andet beskytter os fra udefrakommende stoffer og fra at miste vand fra kroppen ved uhensigtsmæssig fordampning. Med melanin (pigment)-dannelsen, beskytter den os også imod solens stråling (derfor bliver vi solbrune), og huden udskiller affaldsstoffer fra kroppen gennem eksempelvis svedkirtlerne.

Huden fortæller om vores livsstil

Huden har så mange spændende funktioner, men særligt spændende for hudplejeemnet, er det, at den fortæller om vores livsstil. For nogle mere end andre ses det tydeligt, hvordan vores kost er, om vi får væske nok, om vi er stressede, om vi arbejder ude eller inde, om vi ryger, om vi sover dårligt etc. Det kan komme til udtryk ved hudirritation, knopper, pustler (bumser), pigmentering, tørhed m.m.

Få vurderet din huds tilstand

Derfor kan det være virkelig rart ind imellem at få vurderet hudens tilstand hos en kosmetolog ved behandling.

Her kan du få renset huden i dybden og stillet "diagnose" for hudens nuværende behov, samt få anbefalet de hudplejeprodukter vi finder bedst til din hudtype samt tilstand lige nu. Det kan som sagt ændre sig ved mange forskellige faktorer, hvorfor vi anbefaler, at man optimalt får en ansigtsbehandling hver 4.-6. uge.

Husk at forebygge

Men husk – det er lige så vigtigt at pleje huden dagligt derhjemme med passende produkter, for at behandle tilstande, bevare og forebygge.

Spørg din kosmetolog. Vi interesserer os for din hud :0).

Book wellnes ophold