Oplev Lolland-Falster

Harald Krabbe fra Frederiksdal Kirsebærvin Harald Krabbe fra Frederiksdal Kirsebærvin
Knuthenborg-ophold på Bandholm Hotel - dejlige dage for hele familien Knuthenborg-ophold på Bandholm Hotel - dejlige dage for hele familien
Prisvindende Krenkerup øl serveres på Bandholm Hotel Prisvindende Krenkerup øl serveres på Bandholm Hotel
Tiger i Knuthenborg - tæt ved Bandholm Hotel Tiger i Knuthenborg - tæt ved Bandholm Hotel

Her er et udpluk af, hvad der er at opleve på Danmarks skønne sydhavsøer, Lolland, Falster og Møn 

- God fornøjelse!

Tiger i Knuthenborg - tæt ved Bandholm Hotel

Knuthenborg Safaripark

Besøg Nordeuropas største safaripark. Her er der masser af store, vilde, søde og sjove dyr, en autentisk dinosaurpark og et stort legeområde med sjove forlystelser for hele familien. 

Museumsbanen Bandholm-Maribo

Museumsbanen

Hver sommer kører toget mellem Bandholm og Maribo. Oplev det nostalgiske damplokomotiv fra 1879, med besætningen klædt i traditionelt tøj. En hyggelig oplevelse for hele familien.

Fuglsang Kunstmuseum

Fuglsang

Fuglsang Herregård og Kunstmuseum ligger på den østlige del af Lolland. Her er der en smuk herregårdspark, og kunstmuseet har en fin samling af kunst fra 1700-tallet og frem til i dag. 

Bliderne ved middelaldercentret

Middelaldercentret

Oplev livet i middelalderen. Gå imellem de små værksteder og huse. Se den store ridderturnering med sværd, lanser og heste, og de store blider, som dagligt skydes af i sommersæsonen. 

Møns Klint

Møns Klint

Oplev storslåede Møns Klint. Den berømte trappe ved Møns Klint er lang, men på den smukke gåtur, kan I nyde  naturens overvældende skønhed. Besøg også Geocenter Møn, og lær om Danmarks fortid. 

Herregård Lolland-Falster

Slotte og Herregårde

Lolland og Falster er kendt for den store koncentration af Slotte og Herregårde. Den fede gode muld kendetegner Lolland, og derfor har der tidligt været råd til smukke bygningsværker. 

Prisvindende Krenkerup øl serveres på Bandholm Hotel

Krenkerup Bryggeri

På det historiske gods Krenkerup, er der i dag indrettet både bryggeri og traktørsted. Her brygges prisbelønnet kvalitetsøl efter det tyske Reinheitsgebot, og på korn fra godsets egne marker. 

Harald Krabbe fra Frederiksdal Kirsebærvin

Frederiksdal Kirsebær

På den vestlige del af Lolland ligger Frederiksdal Gods. Her dyrkes det gamle Stevnskirsebær, som godset forvandler til smagfuld og prisbelønnet kirsebærvin. Kom og oplev en vin-revolution.

Vinavler prøvesmager vin i sin vingård på Lolland

Østergaard vin

Det milde klima på Lolland, gav Henrik Østergaard mod på at kaste sig ud i vinproduktion på sin gård i Stokkemarke. Med stor succes har han fået frembragt både hvid- rød og rosévin af høj kvalitet. 

Maribosøerne

Naturpark Maribo

Den hyggelige gamle klosterby ligger ved Maribo Søndersø, som forgrener sig ud til de 3 øvrige søer. Naturparken er i dag et fredet område, og det er her, der bl.a. er en havørnefamilie, som har slået sig ned.

Nakskov by

Nakskov

Nakskov er Lollands største by og ligger smukt ved Nakskov fjord. Her finder I Danmarks ældste gågade med små hyggelige butikker. Tag en tur ud til albuen, og oplev fjordens overvældende skønhed.

Nysted by og havn

Nysted

Den gamle købstad er et besøg værd. Her ligger Aalholm Slot, hvis historie strækker sig tilbage til middelalderen. I havnen er der fuld af liv, og her kommer sæler også på besøg engang imellem. 

Krokodille zoo

Krokodille Zoo

På Falster finder I en Zoo med bid i. Her er Danmarks største samling af krokodille-arter, og det eneste sted med træleoparder. I tropehuset kan I opleve slanger, skildpadder og mange andre dyr. 

Dodekalitten

Dodekalitten

Med udsigt til Smålandshavet, er der ved at blive opført 12 stenfigurer, udhugget i granit af billedhugger Thomas Kadziola. Monumentet er ledsaget af rummelig elektroakustisk musik. 

Reventlow Museum

Reventlow-Museet

I den smukke landskabspark Reventlow parken ligger Reventlow-Museet Pederstrup. Her kan man opleve hjemmet, hos statsmand og reformator C.D.F Reventlow, og nyde den smukke park.

Øer omkring Lolland-Falster

Øerne ved Lolland

Smålandshavet har, som navnet indikerer, masser af små øer. Skal I på ø-hop, så er de mest populære Askø, Fejø og Femø. De er især kendt for de mange frugtplantager og det hyggelige ø-liv. 

Marielyst strand, familietur, badeferie, dansk sommer

Marielyst

Marielyst strand er op til flere gange blevet kåret som Danmarks bedste. En rigtig lækker dansk sandstrand med klitter. Slå vejen forbi Marielyst by, med de hyggelige shopppingmuligheder og mange caféer. 

Golf, golfophold på Lolland-Falster, Sydsjælland og Møn

Golfbaner

På Lolland-Falster er der masser af skønne golfbaner. Maribo Sø Golf, Halsted Kloster på Vestlolland, Falster Golfklub og Storstrømmen Golfklub ved Nykøbing, samt Marielyst Golfklub.

Peter Hansens Have på Lolland

Peter Hansens Have

Som et lille paradis på Lolland ligger Peter Hansens Have. Den er en af nordeuropas største private plantesamlinger. Haveanlægget er især inspireret af engelske haver, og der er et rigt dyreliv. 

Hvedemagasinet i Bandholm

Hvedemagasinet

Midt på Havnegaden i Bandholm ligger det gamle kornmagasin "Hvedemagasinet". Bygningen, som er fra 1850, blev fredet i 1994 og restaureret. Bandholms kulturhus med kunstudstilling på 1. sal. 

Liselund Lystslot med den smukke park

Liselund på Møn

På Møn finder I det lille eventyrslot Liselund midt i den romanstiske slotspark. Slottet blev opført i 1792, i den periode, hvor romantikken afløste den rationelle oplysningstid.

Stiftsmuseet Maribo

Maribo Stiftsmuseum

Midt på banegårdspladsen i Maribo ligger stiftsmuseet. Her er de klar til at fortælle dig, alt om det område du er ankommet til. Over året har de samtidig mange spændende sæsonudstillinger. 

Frilandsmuseet i Maribo

Frilandsmuseet

Elsker I gamle huse, og livet i gamle dage, så er frilandsmuseet et besøg værd. Her er der en fin samling gamle huse, indrettet som for 200 år siden. Masser af gode oplevelser for hele familien. 

Minibyen Maribo

Minibyen Maribo

I Maribo ved det lokale bibliotek er der en fin samling af minihuse, lavet efter de fine gamle huse i Maribo fra 1850-1900. Ca 75 bygningsværker lavet i rigtige materialer i målestok 1:10. 

Lalandia, Aquadome, Badeland

Lalandia

I Lalandia er der oplevelser for hele familien. Prøv badelandet Aquadome, legelandet Monkey Tonkey Land, bowlingbanerne, skøjtehallen og meget mere. Her er der plads til sjov for alle størrelser.

Golf & Funpark Marielyst

Golf & Funpark

Ved Marielyst ligger Golf & Funpark med sjov for hele familien. Her er minigolfbaner, Bumper Balls, Fodboldpool, Segways og meget mere. For de små er der bl.a. Bumper Boats og el-biler. 

Marielyst Gokart & Paintball center

Gokart & Paintball

Trænger I til action, så besøg Marielyst Gokart & Paintball center. Her kan I både børn og voksne køre i gokart, spille paintball eller bowtag. De har også det sjove Bumperz fodbold. 

Legetøjsmuseet

Legetøjsmuseum

En fin samling af legetøj, som børn igennem tiden har leget med. Der er effekter helt tilbage fra 1840 og frem til 1970. Der er også legetøj fra Dansk Legetøjsfabrik, fremstillet i datidens fængsler. 

Traktormuseet

Traktormuseum

I en flot gammel fabriksbygning fra 1918, findes intet mindre end 200 forskellige traktorer fra perioden 1880-1960. Der er mange mærker bl.a. Bukh, Bolinder-Munktell, Volvo og Ferguson.

Sukkermuseum

Sukkermuseum

Lolland er især kendt, for de mange roer der gror i den fede lerede muld. Roedyrkning har igennem tiden sørget for lollikernes velstand. På sukkermuseet kan I høre om sukkerets historie. 

Motorcykelmuseum

Motorcykelmuseum

Oplev Nordeuropas største samling af vetran motorcykler, helt fra den spæde start i slutningen af 1800-tallet, frem til 1980 da de hurtige japanske maskiners indtog. Se de mere end 200 motorcykler. 

Brandmuseum i Nakskov

Nakskov Brandmuseum

Hør historien om brandvæsenets historie helt fra 1803, og ikke mindst Jørgen Skafte Rasmussen, opfinderen af fremstillingen af eksplosionsmotoren og en to-takters hjælpemotor til cykler. 

Skibsmuseet i Nakskov

Skibsmuseum

 Med udgangspunkt i den lokale skibshistorie i Nakskov, har museet en fin maritim fortælling. Flere spændende skibe, som Jutlandia og Skoleskibet Danmark, er netop bygget i Nakskov. 

Naturen er kunst på Fuglsang Naturen er kunst på Fuglsang

Eventyret venter kun på dig

”Eventyret venter den, som forstår at gribe det.” Således sagde polarforsker og forfatter Knud Rasmussen, og her på Bandholm Hotel er vi ganske enige. Når du besøger os, ligger oplevelserne og attraktionerne som perler på snor, klar til at blive grebet af dig, dine kære og dine kollegaer.

I en moderne verden med hurtige bevægelser og hverdagslig trummerum er der intet så befriende som en oase med frihed, fred og frodige omgivelser. Naturen og kulturhistorien på Lollands nordkyst favner dig med et fantastisk terræn, historiske vingesus og en enestående udsigt over Smålandshavet. Når du besøger os, ligger minderne altid rundt om hjørnet, og eventyrerne er klar til at ryge lige lukt ned i dit mindekartotek.

Natur og strand på Lolland-Falster

I naturens dybe ro

Lolland er Danmarks fjerdestørste ø, omgivet af Langelandsbælt, Femern Bælt, Østersøen, Guldborg Sund og Smålandsfarvandet. Terrænet er tilnærmelsesvist fladt som en pandekage, og så langt øjet rækker, udfolder der sig fed lerjord og udstrakte landområder med dyrkede afgrøder. Store dele af øen består af et inddæmmet landskab og fortæller en spændende historie om forbindelsen mellem geografi og kulturhistorie. Mellem Birket og den nordlige kyst ligger De Lollandske Alper, hvor det kuperede temperament bryder med de ellers flade strækninger. På den nærliggende kyst, Bandholm Strand, bugter det hvide sand sig fra bølgen blå og hundrede meter ind i landet. Ikke langt derfra finder du Bandholm Badeanstalt, hvor lækre badebroer inviterer til friske dyp i havet, begejstrede hyl og samvær med familie og betagende natur.  I Maribo naturpark kan du opleve et fascinerende dyreliv, en fængende kulturhistorie og et smukt sølandskab bestående af Søndersø, Røgbølle Sø, Hejrede Sø og Nørresø.  Turbåden Anemonen sejler dig langs søsiden og ind i naturens verden. Kort sagt: Når du besøger Bandholm Hotel, er naturen klar til at blive oplevet, mærket og duftet – og personalet står altid klar til at guide dig ud på eventyr som matcher dine forventninger og visioner.

Hyggeligt havnemiljø omkring Bandholm Hotel

I en favn af historiske vingesus

Historiske vingesus blæser over markerne, langs kysterne og gennem byerne – og Bandholm Hotel emmer af det liv, som gennem tiden har rumsteret i byen. Med sine traditionelle og gule huse er Bandholm en kulturhistorisk perle, en havneby med sjæl og charme. Havnen har siden Middelalderen været byens naturlige knudepunkt, og i midten af 1800-tallet blomstrede gader og stræder på grund af udskibning af korn og landbrugsvarer. Snart spirede indbyggernes købsglæde, og banker, købmænd, skræddere og øvrige hoteller så dagens lys – i perioden kunne byen bryste sig med 53 forretninger. Nært forbundet med Bandholms historie finder man Knuthenborg Gods. Gennem tiden har godsejeren af Knuthenborg ejet det meste af byen, og den flotte herregård har således også ejet Bandholm Hotel. Fra havnen er der færgefart til Askø og Lilleø, som snildt kan sejle dig ud i det blå, ud til østemningens venlige favn og ud på skønne eventyr. Ikke langt derfra knejser Bandholm Kirke med udsigt over Smålandshavet. I 1869 kom jernbanen til byen, og i dag fungerer den som veteranbane med 50-60 trafikdage om året. Skal du med?

Ud på tur – aldrig sur

Kribler det i fingere efter at komme ud? Ud i den natur, som vi alle kommer fra? Ud i den kulturhistorie, som har banet vejen for din forståelseshorisont? Ud til den tavse kyst, som alligevel fortæller tusinde af fantastiske historier? Området omkring Bandholm Hotel er rigt på oplevelser og attraktioner, som vil få dine kriblende fingre til at danse.

 

Næsehorn i Knuthenborg Safaripark

Knuthenborg Safaripark

Cirka tre kilometer sydøst for Bandholm Hotel ligger godset Knuthenborg og den dertilhørende dyrepark, Knuthenborg Safaripark. I parken går dyrene frit omkring på store udstrakte områder. Parkens landskaber er opdelt og opkaldt efter dyrenes respektive kontinenter, så autenticitetsfornemmelsen bevares med ynde: Sydamerika, Australien, Afrika, Europa, Asien, Nordamerika og den eventyrlige Dinosaurskov. Dinosaurskoven er med sine 30.000 kvadratmeter et enormt område med spændende udgravninger, fossiler og skeletter. Når du bevæger dig gennem skoven, vil du møde 20 animatroniske og livagtige dinosaurer, som tillader dig at snuse til dinosaurtidens svundne facetter. Derudover spiller Knuthenborg Safaripark op til dans med flere end 1000 dyr fordelt på cirka 70 dyrearter.

Ridderturnering i Middelaldercentret

Middelaldercentret

Omkring 24 kilometer fra Bandholm Hotel kan du tage på en eventyrlig og spændende tidsrejse med din familie. Middelaldercentret, der ligger i den nordlige udkant af Sundby, kan med andre ord beskrives som et frilandsmuseum eller et levende museum, som tager dig 610 år tilbage i tiden. Med håndværkerhuse, herberg, havn, skibe, torv, krigsmaskiner og en turneringsbane har middelaldercentreret rekonstrueret en middelalderkøbstad med alt, hvad der hører sig til. Her kan du snakke med byens beboere om deres dagligdag i byen, blive klogere på deres dygtige håndværk, smage den autentiske mad og dufte fortiden af bål, hestestald, simrende gryderetter og nybagt brød.

Dodekalitten på Lolland

Dodekalitten

Er du klar til et sanseindtryk af den anden verden? Et direkte sammenstød med storhed, nærhed og skønhed? Lige dér på Lollands mark, med udsigt over Smålandshavet, ligger kunstværket Dodekalitten – Lollands svar på et moderne Stonehenge. ”Dodeka” betyder tolv på græsk. ”Lithos” betyder sten. Således en tolvsidet, lysende sten. Værket består af tolv enorme stenstøtter beliggende omkring 12 kilometer fra Bandholm Hotel. Dodekalitten er et monument som kombinerer skulpturkunst, musik og landskabets tavse gestik. På værkets hjemmeside står der:  ”Dodekalitten kan ses som en både fysisk, mental og åndelig bygning med Lollands store himmel som tag […]. En spektakulær scene, hvor den daglige drift med elektroakustisk musik tiltrækker mennesker, der søger ro, fordybelse og eftertænksomhed”. Allerede her er der lagt i kakkelovnen til en både indre og ydre rejse. Det unikke kunstværk er skabt af billedhuggeren Thomas Kadziola og komponist Gunner Møller Pedersen.