Vi har samlet et lille udvalg af seværdigheder

Krenkerup Bryggeri

Tag en tur til det historiske gods Krenkerup, der ligger midt i den østlollandske landlige idyl som blommen i et æg mellem marker, skovområder og betagende søer. Her brygges prisbelønnet kvalitetsøl på udelukkende lokale og rene råvarer dyrket på godsets egne marker. Sluk tørsten med en friskbrygget fadøl, mens du sidder i skyggen, og tager det storslåede gods og de idylliske omgivelser ind.

Fuglsang Kunstmuseum

Få stillet den kulturelle sult med et besøg til Fuglsang Herregård og Kunstmuseum, der ligger på den østlige del af Lolland med udsigt over Guldborg Sund. Kunstmuseet er et af landets ældste, og byder på nogle af dansk kunsthistories største kunstnere, der har skildret omegnens landskab og lokal kulturhistorie i mere end 100 år.

Og stig derefter selv op i udkigsrummet, hvor du fra de store vinduer, selv kan se samme landskab – den fredede og naturskønne halvø Skejten, Guldborg Sund og helt over til Falster.

Øerne i Smålandshavet

Mærk den særlige ro på Smålandshavets idylliske øer blandt frugtplantager og hyggeligt ø-liv. En kort tur fra kysten ligger de populære øer Femø, Fejø og Askø, hvor du kan komme tæt på betagende natur, opleve fantastisk fugleliv og smide en fiskesnøre i vandet og hive en havørred op. Fra Bandholm kan du let tage færgen til Askø, der er forbundet med Lilleø med en 700 m lang dæmning. Øen er specielt oplagt at besøge om foråret, hvor alle frugttræerne blomstrer.

Møns Klint & Geocenter

Udforsk GeoCenter ved Møns Klint – Danmarks seje sciencecenter. Lær og leg dig igennem Danmarks vilde fortid – 70 mio. år tilbage i tiden. Kom med på jagt efter drabelige dinosaurer og lær om tertiærtiden, hvor 2/3 af alt liv uddøde pga. meteornedslag og supervulkaner, om kvartærtiden med gigantiske isgletsjere og skabelsen af det vilde landskab – og Danmarks flotteste natur på Møns Klint.

Naturpark Maribo

Få en madkurv under armen, og tag en tur til naturparken ved den hyggelige gamle klosterby. Her finder du Maribosøerne, der er et af Danmarks største ferskvandssystemer samt ét af landets mest ørige – oplagt at opleve til vands enten fra kano, kajak eller turbåden Anemonen.

Nyd madkurven fra bådens dæk, mens du roligt glider gennem søerne og det fredede landskab til lyden af bølgeskvulp og fuglekvidder. Er du mere til fast land under fødderne, kan du opleve landskabet med en naturvejleder eller fra cykelsadlen på en af områdets tre ruter, der tager dig gennem skøn natur og gammeldags godslandskaber.

Og er du særlig heldig, spotter du måske områdets havnørnefamilie.

Vil du stadig opleve Lolland uden at tage langt fra hotellet, arrangerer vi i løbet af året også en række specielle events, fra intimkoncerter til cocktail workshops, der bringer det bedste fra øen til hotellet.

Og når vejret er godt, kan du tage et dyp i Danmarks varmeste badevand fra landets ældste badeanstalt, som du har gratis adgang til, når du bor på hotellet. 

Overraskende oplevelser er aldrig langt væk, når du bor på Bandholm Badehotel. Fra vores idylliske beliggenhed på Lollands nordkyst, kan du nemt udforske øens mange naturskønne steder, historiske huse og gastronomiske destinationer. Smut f.eks. på en dagstur til de frodige frugtplantager på øerne i Smålandshavet, tag til Frederiksdal og smag på kirsebærvin i verdensklasse eller oplev det storslåede kunstværk Dodekalitten. 

Frederiksdal Kirsebær

Smag på prisbelønnet kirsebærvin i verdensklasse med et besøg til Danmarks største vingård. Frederiksdal Gods. Frederiksdals er placeret på Lollands vestligste spids, lige ud til Langelandsbæltet og er ifølge DMI det tørreste sted i Danmark, og blandt de allermest solrige. Men bare rolig, der vil være rig mulighed for at smage på de våde varer der af vinanmeldere bliver betegnet som et gennembrud for dansk vinproduktion.

Dodekalitten

Mærk storheden, når du står omringet af de 12 store stenfigurer, der giver et sanseindtryk af den anden verden. Monumentet, der bedst kan beskrives som Lollands svar på Stonehenge, er placeret på en mark i ”De Lollandske Alper” med udsigt til Smålandshavet, og er et kunstværk, der stadig arbejdes på. Og sammen med den æteriske musik, der genereres ud fra solens, månens og jordens position i forhold til hinanden, vil to besøg aldrig være ens. 

Knuthenborg Safaripark

Tag familien med til en uforglemmelig tur til Nordeuropas største safaripark, Knuthenborg Safaripark. Her kan du opleve mange eksotiske dyr og komme helt tæt på. En oplevelse til både de små og de store, der kun ligger et stenkast fra Bandholm.

Maribo Sø Golfklub

Sving golfkøllen i morgensolen på en af Lolland-Falsters mange skønne golfbaner, der er blandt Danmarks smukkeste skov- og søbaner. Her kan du se natur, så langt øjet rækker, og klubbens 18 huller ligger uforstyrret ned til den smukke Søndersø, hvor man kun kan høre kvidren fra områdets rige fugleliv.

Middelaldercenteret

Tag på en tidsrejse 610 år tilbage i tiden. Middelaldercentret er et frilandsmuseum, oplevelses- og forsøgscenter med fokus på dansk middelalder omkring år 1400. Museet ligger i den nordlige udkant af Sundby på Lollandssiden af Guldborg Sund lige over for Nykøbing Falster

Liselund på Møn

Rejs tilbage i tiden med en gåtur gennem Liselunds romantiske slotspark. I landets bedst bevarede romantiske have kan du opleve miniatureslottet og parkens andre charmerede bygninger, der har været flittigt besøgt af bl.a. Thorvaldsen, Oehlenschläger og H.C. Andersen. Haven er et velordnede vildnis af søer med dybe slugter og vandfald i et varierende landskab af græsplæner og bakker.

Og føler du dig særlig modig, kan du gå en tur over Djævlebroen, der strækker sig på tværs af parkens største kløft, og leder dig hen til en flot udsigt over Østersøen.

Peter Hansens Have

Oplev nordeuropas største private plantesamling på Lollands sydvestlige spids, når du besøger Peter Hansens Have. Her kan du slentre blandt havens mange anlæg, inspireret af berømte engelske haver, som strækker sig over 55000 m2.

En unik oase af sjældne sorter, mageløse magnolier og pragtfulde pæoner, som du kan tage ind fra parkens mange bænke mens du nyder en medbragt frokost. Og som prikken over i’et, kan du selv komme til at eje en sjælden plante fra havens planteskole, som et altid voksende minde om et betagende besøg.

Oplev Bandholm badehotel på mange måder

Book et ophold tilpasset dine behov

Havnegade 37 · 4941 Bandholm · Danmark +45 5475 5476 ·
info@bandholmhotel.dk
CVR 34059926

2020 Bandholm Badehotel® All rights reserved.