Om os

Bandholm Havn ved solopgang Bandholm Havn ved solopgang
Bandholm Hotels smukke hall og indgangsparti med lysekroner og håndlavede tapeter Bandholm Hotels smukke hall og indgangsparti med lysekroner og håndlavede tapeter
Hyggeligt havnemiljø omkring Bandholm Hotel Hyggeligt havnemiljø omkring Bandholm Hotel
Bandholm Hotel er med i "Bogen om badehoteller" Bandholm Hotel er med i "Bogen om badehoteller"
Hotellets hyggelige terrasse er et naturligt samlingspunkt om sommeren Hotellets hyggelige terrasse er et naturligt samlingspunkt om sommeren
Romantisk aften på Bandholm Strand med udsigt over havet Romantisk aften på Bandholm Strand med udsigt over havet
Hotellets store overdækkede terrasse med plads til mange mennesker Hotellets store overdækkede terrasse med plads til mange mennesker
Smuk svane i solopgangen foran Bandholm Hotel Smuk svane i solopgangen foran Bandholm Hotel
De gamle staldbygninger er omdannet til moderne luksusværelser De gamle staldbygninger er omdannet til moderne luksusværelser

Det 4-stjernede Bandholm Hotel ligger idyllisk på Lollands nordkyst i byen Bandholm med udsigt over Smålandshavet. Det historiske hotel fra 1886 er nænsomt og smukt restaureret, så hotellets sjæl og historie er blevet bevaret.

Danmarks bedste hotel 2017, 2018 og 2019

Bandholm Hotel har i de senere år gennemgået en rivende udvikling og har vundet mange priser. Både i 2017, 2018 og 2019 er Bandholm Hotel blevet kåret som Danmarks bedste hotel af verdens største rejsesite TripAdvisor. Hotellet har også vundet den prestigefyldte Luxury Travel Guide's European Luxury Hotel And Restaurant Of The Year 2018 Award samt Luxury Sea View Hotel Of The Year 2016. I 2017 har Bandholm Hotel desuden modtaget Hotel.com's Loved by Guests Award 2017 og 2018, som kun gives til de allerbedste hoteller. Bandholm Hotel har desuden vundet TripAdvisor's eftertragtede Travellers' Choice Award i 2015, 2016, 2017, 2018 og 2019, baseret på brugernes oplevelser.

Lokal gastronomi og gourmet

Bandholm Hotel driver en af områdets mest velbesøgte restauranter med fokus på lokale råvarer og en syv-retters gourmetmenu i weekenderne, samt et eksklusivt vinkort med udvalgte vine fra både lokale og internationale vinhuse. Restauranten blev i december 2015 kåret af DinnerBooking.com som den mest populære restaurant i hele Østdanmark i konkurrence med københavnske toprestauranter og blev i november 2017 nr. 3 på samme liste, baseret på gæsternes anmeldelser. Bandholm Hotel har udgivet et stort magasin, som i ord og billeder beskriver det idylliske hotels sjæl og atmosfære. Læs magasinet her.

Idyllisk badehotel med havudsigt

Bandholm Hotel indbyder, foruden afslapning og forkælelse i restaurant og wellness, til badning og dejlige spadsereture. Området byder på frisk havluft, bølgeskvulp og udsigt over vandet. Og i Bandholm kan man opleve en hyggelig, gammel by med pakhuse og idylliske, gule bindingsværkshuse.

Om sommeren betjenes hundredevis af gæster dagligt på den store terrasse med pagodetelte, udekøkken, bar samt et velbesøgt ishus. Indenfor kan man året rundt nyde det smukt indrettede restaurant-, bar- og loungemiljø med håndlavede tapeter, lysekroner og ild i pejsen, når vejret er til det. 

MASSER AF OPLEVELSER PÅ LOLLAND

Lige ved siden af hotellet ligger Knuthenborg Safaripark, som hvert år trækker tusindvis af gæster til området. Inden for få kilometer ligger også forlystelsescenteret Lalandia og mange andre attraktioner, såsom herregårde og museer, samt lokale producenter i verdensklasse som Krenkerup, Frederiksdal og Knuthenlund.

Fra Bandholm er der daglige færgeafgange til Askø/Lilleø, hvor man kan opleve livet på et par af Danmarks mange små øer, som bl.a. er kendt for deres frugtplantager. Bandholm Hotel er en idéel base, hvorfra man kan udforske det naturskønne Lolland-Falster.

LIDT OM BYENS OG HOTELLETS HISTORIE

Bandholm Hotel har afsæt i det liv, der gennem tiden har været i og omkring Bandholm by, hvor havnen har været det naturlige knudepunkt helt siden Middelalderen. Den oprindelige gamle gæstgiveri blev kongeligt privilegeret i 1692.

I midten af 1800-tallet var der en opblomstring af byen på grund af den udskibning af korn og andre landbrugsvarer, som fandt sted. En opblomstring som i dag måske er lidt svær at få øje på, men som har været med til at give byen og hotellet sin særlige identitet og romantiske tilsnit.

Da byen var på sit højeste, rummede den 53 forretninger. Der var flere banker, tre købmænd, flere skræddere og i øvrigt to hoteller, hvoraf Bandholm Hotel ansås som det fornemmeste og mest agtværdige. Derudover var der ned gennem Havnegade flere store kornmagasiner, hvoraf Hvedemagasinet i dag er et fint bevaret eksempel, som absolut er et besøg værd.

Bandholms historie er også tæt knyttet til Knuthenborg, som har besiddet det meste af byen, herunder havnen, som godset stadig ejer sammen med flere af byens ejendomme. Knuthenborg har desuden i en længere årrække ejet Bandholm Hotel og således også i 1886, da den nuværende fornemme hovedbygning blev opført. En by og et hotel med masser af historie.